Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Sarah in Romania
21 mai 2011

Apel pentru caii de la Letea - Oana Pellea

The news this morning is as shocking as it was yesterday... it appears that there are NO legal papers attesting to the fact that the horses belong to these thieves trying to trade them in for 100 lei per head... of course, we already knew that. These mitocani saw an opportunity to make a buck (or a leu) and grabbed it with all the cruelty they could muster up. I repeat THERE ARE NO LEGAL DOCUMENTS PROVING OWNERSHIP. Common, lousy thieves... Please see THIS video from Antena 3.

Here is an EXCELLENT open letter seen in jurnalul.ro sent by the actress Oana Pellea in desperate appeal for the horses of the Danube's Letea Forest... It has also appeared as a story on the Antena 3 channel and been published in several other newspapers. Shame we couldn't all have signed it too, for it echoes the thoughts of every Roumanian (and non-Roumanian) profoundly shocked and appalled by these latest grotesque happenings. Vets have apparently been trying to get water and medicines to the horses which means...they are still alive.

Here is Oana's open letter:

Apel pentru caii de la Letea - Oana Pellea: Dacă nu puteţi gândi frumos, gândiţi urât - dar gândiţi!

20 mai 2011
Foto: Marin Raica / Jurnalul NaţionalFoto: Marin Raica / Jurnalul Naţional
 
Oana Pellea a adresat clasei politice din România o scrisoare deschisă referitoare la actele de abuz din ultimele zile comise asupra cailor sălbatici din Pădurea Letea, cerând o rezolvare a acestei situaţii, care să dovedească că şi în România problemele de acest gen se pot rezolva altfel decât barbar şi atavic.
Redăm integral textul acestui apel, publicat pe pagina de Facebook a Oanei Pellea.


Acest text dezbate problema crimei asupra cailor din pădurea Letea.
Vă rog să nu replicaţi că există alte probleme mai importante în ţară.
Toate problemele sunt importante!
Dar azi vă vorbesc despre CRIMA DE LA LETEA!

Ce text echilibrat, lipsit de patetism şi de impact trebuie conceput pentru a stopa o crimă? Ce fel de text trebuie compus ca să poată provoca o stopare a unei atrocităţi? Poate un mesaj, un text , o rugă, un urlet să oprească cruzimea absurdă, oarbă , scârboasă? De trei zile zeci de mii de oameni scriu pe toate forurile posibile, la toate ziarele, televiziunile etc. cerând stoparea măcelului de la Letea în care zeci de cai sunt masacraţi. Şi NIMIC! Mă adresez clasei politice din România... căci totul, din păcate, se rezolvă mai întâi de toate politic... Ce aţi întreprins, domnilor în legătură cu această problemă?... Nu mă interesează explicaţii... Nimic nu poate argumenta crima. Cine conduce această ţară? Cine e factor de decizie? Vreau să ştiu. Spuneţi-mi cine o conduce? Eu nu mai ştiu. Vreau să le spun conducătorilor acestei ţări, oamenilor politici, factorilor de minimă decizie: aţi decăzut din starea de OM. Este sub demnitatea dumneavoastră să vă sesizaţi când e vorba despre măcel asupra câinilor sau cailor?... Dar oare e sub demnitatea dumneavoastră să vă sesizaţi când zeci de mii de cetăţeni ai acestei ţări sunt agresaţi, violentaţi, jigniţi, dezamăgiţi, indignaţi, nemultumiţi de nepăsarea dumneavoastră? Cred că sunteţi Obligaţi să reacţionaţi!

Vin alegerile. Dacă nu iubiţi şi nu respectaţi Viul... de ce nu reactionaţi barem din cinism? Nu vrea nimeni să-mi câştige votul? Dacă nu puteţi gândi frumos, gândiţi urât - dar gândiţi!

M-am săturat ca ţara mea să fie considerată criminală, hoaţă, barbară, înapoiată, pentru că dumneavoastră nu sunteţi capabili de a o sluji.

M-am săturat să mă simt mânjită de sânge nevinovat din cauza nepăsarii şi automat complicităţii dumneavoastră la crime!

Iubesc România până la durere dar urăsc pe oricine ucide sau e părtaş la crimă.

Mesajul e patetic? Nu. E tragic. Pentru că situaţia cailor de la Letea e tragică! Nu spuneţi că nu există soluţii de rezolvare a situaţiei! Întotdeauna există o soluţie dacă există voinţă de a rezolva problema!

Cereţi oprirea masacrului de la Letea, domnilor şi doamnelor din clasa politică a României! Aştept fapte, nu vorbe. Vă cer acest lucru în calitate de cetăţean al ţării mele.
Oana Pellea
 
Publicité
Commentaires
S
Message forwarded, Valentin
V
Va multumesc doamna Oana Pellea, multumesc Sarah, pentru ca ati fost vocea noastra.As vrea ca politicienii, functionarii din ministere si Agentii sa auda. Sa auda ca, indiferent cum ii cheama, putem sa nu ii votam pentru ca nu le pasa de noi, de prostul nostru renume pe care EI ni-l fac.Pentru ca ne murdaresc numele cu crimele, prostia,lacomia si nepasarea lor!I-as indemna pe toti sa isi anuleze voturile, sa spuna iarasi NU in loc sa fuga in alte tari.Sa plece acesti iresponsabili lipsiti de bun simt,lacomi si prosti.
S
Comment forwarded to Dna Pellea, Anca
A
Buna ziua Doamna Oana PELLEA,<br /> <br /> Bravo pentru scrisoarea dvs., ati exprimat simplu, direct, deschis ceea ce simt milioane de romani la ora actuala, ba chiar si milioane de straini.<br /> Nimeni nu mai intelege ce se intampla cu politicienii nostri, sunt complet rupti de realitate, dar mai ales sunt rupti de tara si poporul pe care (inca le mai) conduc.<br /> Cand spun politicieni nu ma refer doar la cei actuali, ci la TOTI politicienii de 20 ani incoace din TOATE partidele, deoarece toti au acelasi comportament egoist, iresponsabil si, in consecinta, inuman.<br /> Sper ca in curand sa se schimbe situatia.<br /> Sper... inca mai sper...<br /> <br /> Numai bine,<br /> <br /> Anca M.
Sarah in Romania
Publicité
Archives
Derniers commentaires
Publicité