Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Sarah in Romania
18 avril 2010

Malaele in Italy

My very favourite Roumanian actor (and many other talents besides) Malaele wows Florence. The following article from the Bucharest Herald:

Lectia lui Malaele apropie Florenta de Bucuresti

malaele_20lectia_2003

E-mail Print PDF

Spectacolul „Lecţia” de Eugene Ionesco, în regia lui Horaţiu Mălăele a reusit sa-i impresioneze deopotriva pe italieni dar si pe romanii din Italia, in urma unui turneu pe care Trupa Teatrului Naţional din Bucureşti l-a efectuat la sfarsitul lunii martie in Peninsula. Datorita succesului inregistrat oficialii din Florenta s-au arătat interesaţi să dezvolte o nouă punte culturală între Florenţa şi Bucureşti.

Spectacolul a avut o primă reprezentaţie, pe 27 martie, la Teatrul Corsini din Barberino di Mugello. În acest mic oraş din Toscana, aflat  la doar 30 de kilometri de Florenţa, trăiesc nu mai puţin de 300 de români, care s-au bucurat de spectacolul TNB alături de publicul italian. De acelaşi succes  au avut parte şi cele două reprezentaţii care au urmat pe 30 şi 31 martie, de data aceasta în Florenţa, pe scena Teatrului Puccini.

De altfel, actorii TNB, alături de Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, Directorul General al Teatrului Naţional, au avut întâlniri oficiale cu Preşedintele Comisiei de Cultură a Primăriei din Florenţa, Leonardo Bieber, cât şi cu Preşedintele Comisiei Regionale de Cultură, Enzo Brogi, care s-au arătat extrem de interesaţi să dezvolte această nouă punte culturală între Florenţa şi Bucureşti.

Pasul următor în acest proiect al TNB este invitarea Companiei de teatru Catalyst pentru un turneu la Bucureşti, în toamna acestui an, cu spectacolul „Officina Galileo”, în regia lui Riccardo Rombi.   

Publicité
Commentaires
Sarah in Romania
Publicité
Archives
Derniers commentaires
Publicité